Innostu liikkeelle!

Tuntuuko liikuntaharrastuksen aloittaminen vaikealta? Järvenpään kaupungin liikuntastarttiryhmissä voi aloittaa liikunnan rauhallisesti omaan tahtiin, eri liikuntamuotoihin tutustuen liikunnanohjaajan opastuksella. Viiden käyntikerran mittaiset starttikurssit sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille, ja uusia ryhmiä aloitetaan aina viiden kerran välein. Seuraavat ryhmät aloittavat viikolla 40; Kuntosalistartti, sekä Vesiliikuntastartti, joissa kaikissa on vielä tilaa. Nyt on siis erinomainen hetki ilmoittautua mukaan ja lähteä etsimään itselle sopivaa liikuntamuotoa.

Neuvoja ja muuta apua liikunnan aloittamiseen saa myös Liikuntainfon puhelinpäivystyksestä aina torstaisin klo 14.30–16 puh.040 315 2542.

– Ikä, sairaus tai ylipaino eivät ole esteitä liikkumiselle, vaan päinvastoin kunkin omiin tarpeisiin viritetyllä liikunnalla voidaan oleellisesti parantaa hyvinvointia. Starttiryhmät, liikuntaneuvonta, liikuntapäivystykset ovat osa Aikaa sinulle! -hankettamme, jolla pyrimme auttamaan niitä järvenpääläisiä, jotka syystä tai toisesta eivät vielä ole löytäneet elämäänsä liikunnan iloa. Kun mieluinen laji löytyy ja liikunnassa pääsee vauhtiin, sujuu jatko pian paljon helpommin, Järvenpään kaupungin liikuntapalveluiden hankekoordinaattori Tiina Kuronen vakuuttaa.

Uutuutena tulevaan syksyyn tulee Liikuntapäivystykset, jotka järjestetään aina maanantaisin klo 13.00-14.00. Tällöin liikunnanohjaaja päivystää vaihdellen 3 viikon jaksoissa uimahallin kuntosalilla tai vesijuoksuradalla. Ohjaaja auttaa laitteiden ja välineiden käytössä, neuvoo liikkeiden oikeita liikeratoja ja on asiakkaiden apuna ja tukena. Vesijuoksuun voit tuoda oman vyön tai lainata uimahallin välineitä. Palvelu on ilmaista, maksat vain sisäänpääsymaksun.

Lue lisää Liikuntapalveluiden järjestämien startti- ja muiden liikuntaryhmien sisällöstä ja ilmoittaudu. Järvenpään Opiston kurssivalikoimissa myös liikuntaa. Käytössäsi on myös liikunnan verkkosivut, sähköposti sekä Järvenpään Liikuntapalvelut Facebookissa. Käy Sivistyksen ja vapaa-ajan palvelupisteessä Järvenpää-talossa kysymässä kurssitarjonnasta: Hallintokatu 4, puh. (09) 2719 2498, ma–to klo 11–17 ja pe klo 9–13. Syksyn kurssi-ilmoittautumiset ovat käynnissä - Tervetuloa mukaan!

Ajankohtaista liikuntapalveluissa

Paavonpolulle rakentui pumptrack-rata talkoovoimin!

Järvenpäässä Paavonpolulla vietettiin MTB-radan ja Pumptrack-radan avajaisia syyskuisena lauantaina

Yrittäjä www.fatbikevuokraus.com ja monipuolisesti pyöräilyä harrastava ja projektin moottori Fillarihemmo kertoo: "Vajaa vuosi siten alkoi yhden miehen projektina merkatun maastopyöräradan rakentaminen Paavonpolun kuntoradan yhteyteen. Reitti tehtiin eläinpolkuja hyödyntäen ja metsään merkattiin 3 eri tasoista reittiä, vihreä lapsille, sininen edistyneille pyöräilijöille ja punainen reitti teknisesti osaaville kuskeille.

Reitin hahmotuttua nykyiseen muotoonsa tein reitistä lyhyen videon https://vimeo.com/211088489.
Etenkin punaiselle reitille tulee vielä erilaisia teknisiä haasteita, kun jostain ilmestyy tarvittavia matskuja.

Maastopyöräradan yhteyteen halusin rakentaa myös pumptrack-radan ja jotkut pyöräilykaverit piti ajatusta lähinnä ihan pähkähulluna ja vielä hullumpana sitä ideaa, että maksaisin radan rakentamisen itse. Moisista hulluuspuheista sain tietenkin sopivaa virtaa radan rakentamiseksi. Heti, kun Järvenpään maankäyttöinsinööri antoi luvan Pumptrack-radan rakentamiseen, niin soitin Kuljetusliike Usvolalle, että kuinka nopeasti pystytte toimittamaan kivituhkaa Paavonpolulle. Tunnin päästä oli nuppikuorma kipattu tonttiin." Lisää tarinasta voit lukea: http://hemmonkuvat.blogspot.fi/2017/09/paavonpolun-mtb-pumptrack-radan.html

Julkaistu 13.09.2017

Järvenpää

Vanhankylänniemen Luontopolun Avajaiset la 4.11.2017

Liikkumaan luontoon? Mikä rentouttava ajatus... Järvenpään kaupunki tarjoaa...
Järvenpää

Unelmien liikuntapäivä toteutetaan taas 2018!

Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon...